Individuele ondersteuning & begeleiding bij het wonen

Door optimale ondersteuning

Een nieuwe draai aan uw leven

Wonen bij Quebix

Quebix biedt verschillende woonvoorzieningen, passend bij de wensen en de mogelijkheden voor haar bewoners.
 
Veel mensen met een beperking willen graag zo zelfstandig mogelijk wonen. En dat kan. Met meer of iets minder ondersteuning, dit kan per persoon verschillen. Dat noemen we begeleid zelfstandig wonen. U kunt op verschillende gebieden ondersteuning krijgen. Denk aan:
  • huishoudelijke taken;
  • koken;
  • administratie;
  • sociale contacten;
  • dingen doen buiten de deur waar u ondersteuning bij kunt gebruiken, bijvoorbeeld een huisartsbezoek of kleding kopen.
Nadat de keuze van de medewerker is gemaakt gaan jullie samen kijken hoe vorm gegeven kan worden om dat wat goed gaat zo te houden en indien mogelijk te versterken. Wat zijn de mogelijkheden en wat wil je bereiken. Samen kijken we aan welke doelen je wilt werken en we maken afspraken over de ondersteuning.
 
Zelfstandig wonen met individuele begeleiding
Quebix beschikt over appartementen met een eigen keuken en badkamer en een eigen ingang. Deze woning biedt de mogelijkheid tot een passende mate van zelfstandigheid, waarbij er individuele begeleiding kan worden geboden waar nodig of wenselijk.  
 
Wonen in nabijheid van begeleiding
Onze organisatie biedt ook woonvoorzieningen voor cliënten die gebaat zijn bij meer nabijheid en een gezamenlijke structuur. Op de bovengelegen woongroep bevinden zich ruime kamers die iedere bewoner een eigen, veilige plek bieden. Deze kamers grenzen aan de woonkamer, waar ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds gezamenlijk wordt gegeten. In de gemeenschappelijke woonruimte is er ’s avonds een gezellig koffiemoment en is er ruimte voor het spelen van een spelletje of gezamenlijk televisie kijken.
 
 
.